Utorak, 17. svibnja 2022.

O nama

Kulturni centar „Vokativ“ neprofitna je organizacija osnovana u siječnju 2020. s ciljem promicanja hrvatskoga i europskoga identiteta među mladima, obrazovanja mladih za sudjelovanje u političkim procesima, popularizacije znanosti i razvijanja čitateljske kulture. Smatramo da u hrvatskom kulturnom prostoru nedostaje pluralizma, pa bismo svojim djelovanjem htjeli pomoći osnaženju drukčijih, osobito tradicionalističkih ideja.

Temeljno je područje našega djelovanja nakladništvo. Izdajemo knjige hrvatskih i europskih autora, klasičnih i suvremenih, za koje smatramo da predstavljaju važan doprinos našoj kulturi i političkoj misli. S druge strane, u mrežnom časopisu Vokativ.hr pružamo prostor mladim i neafirmiranim autorima da objave svoja promišljanja o bitnim kulturnim, društvenim, političkim i povijesnim temama.

Uz nakladničke projekte, također organiziramo književne večeri, tematske radionice i javna predavanja s ciljem obrazovanja mladih za sudjelovanje u političkim procesima, iz čega izdvajamo projekt Metapolitička radionica. U svojem djelovanju veliku važnost pridajemo umrežavanju sa srodnim neprofitnim organizacijama u Hrvatskoj i Europi.

Više o razlozima koji su nas potakli na javno djelovanje pročitajte u članku “Zašto Vokativ?”, a za bilo kakve upite možete nam se obratiti pomoću kontakt-obrasca.


Kulturni centar “Vokativ”
OIB: 85660168516
Sjedište: Marijane Radev 6, 10000 Zagreb
E-pošta: kulturni.centar.vokativ@gmail.com
IBAN: HR8623600001102909289 (Zagrebačka banka)
Upravni odbor: Leo Marić (predsjednik), Krešimir Džoić (dopredsjednik), Luka Kelava (tajnik),
Marko Raič (član), Ivan Mihić (član), Leon Palić (član)
Voditelj prodaje: Leon Palić
Povjerenik za zaštitu osobnih podataka: Ivan Mihić