Srijeda, 14. rujna 2022.

Vokativ.hr postao dio mreže European Media Cooperation1 min čitanja

Naš portal Vokativ.hr pridružio se u lipnju 2021. Europskoj medijskoj suradnji (European Media CooperationEuropäische Medienkooperation), mreži medija iz cijele Europe koji zastupaju patriotske vrijednosti i sudjeluju u međusobnoj razmjeni medijskoga sadržaja. Mreža uključuje internetske portale poput njemačkoga Unser Mitteleuropa, španjolskoga El Correo de España i francuskoga Boulevard Voltaire, ali i tiskane listove s visokim nakladama kao što su slovenska Demokracija i mađarski Magyar Nemzet.

U sklopu te suradnje, nekoliko je tekstova objavljenih na Vokativ.hr tijekom lipnja i srpnja prevedeno i objavljena na stranim jezicima te time imalo međunarodni odjek. Razgovor koji je Marko Raič vodio s Tomislavom Sunićem objavljen je na njemačkom, španjolskom i slovenskom. Njemački je portal Unser Mitteleuropa objavio i razgovor Krešimira Džoića s Jurom Vujićem, esej Lea Marića o arheofuturizmu Guillaumea Fayea te razgovor s Álvarom Peñasom, a potonji je objavljen i na španjolskom.

Kroz sudjelovanje u Europskoj medijskoj suradnji, Kulturni centar „Vokativ“ radit će na povećanju vidljivosti hrvatskih autora i kulturne baštine na europskoj razini, ali i predstavljanju novih europskih kulturnih i političkih praksi hrvatskim čitateljima.

Podijelite objavu.

Leave A Reply